AMIR Bråkstakar

VÄlkommen till / Welcome to panen.se

Roy Panen

AMIR Bråkstakar


Amir råkar ut för bråkstakar på en camping. De är bröder, elva och tolv år, mycket tuffa och tycks älska att bråka. Och de verkar bara bry sig om sig själva.

   Men innan de hinner bli alltför hemska och skrämmande får Amir hjälp av engelsmannen Charles som är tio år. Han är lika tuff och orädd och tar gärna fighten med knäppskallarna.

   Trots enorma språksvårigheter blir Charles och Amir bästa kompisar. Amir är urdålig på engelska och Charles har bara börjat lära sig svenska.

   Men de kommer mycket bra överens och har väldigt kul ihop. Hela tiden gör de roliga saker och när de inte fightas med sin fiende.

   Ett litet bråk går över i ett större krig som blir en snöbollseffekt, och snart står en katastrof för dörren. Någon kommer att dö om inte räddningen hinner fram i tid.


PDF 75 %

EPUB 75 %

Full version är: 7 tim 14 min.


Regnbågsnumrering


Böckerna blir ordnade i regnbågsfärgerna: lila, blå, grön, gul, orange och röd. Bok sju till tolv får de två första bokstäverna i AMIR efter färgordningen. Blir det en bok tretton får den, upp till arton, de tre första bokstäverna i samma färg. Bok nitton till tjugofyra får de fyra första bokstäverna i samma färg. Bokordningen sker då endast i de fyra bokstäverna AMIR. Fast det kan fortsätta så länge som det finns text. Men får jag ihop tjugofyra Amirböcker - då kanske jag nöjer mig och stannar där.